LOKALNA AKCIJSKA GRUPA

LAG SJEVERNA BILOGORA

LAG Sjeverna Bilogora je udruga koja obuhvaća civilni, gospodarski i javni sektor s područja 9 jls-a (Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Grđevca, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca) i provodi odobrenu strategiju iz Mjere 19 PRR RH za razdoblje 2014 – 2020.

O UDRUZI 

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora osnovana je 15. listopada 2008. godine kao udruga u čijem sastavu su bili predstavnici lokalne zajednice 9 JLS sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije (Zrinski Topolovac, Kapela, Rovišće, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Severin, Nova Rača, Velika Pisanica i Veliki Grđevac) iz civilnog, gospodarskog i javnog sektora koje djeluju na ovom području, a čiji cilj je bio povezivanje navedenih sektora na zajedničkom jačanju i osnaživanju razvojnih kapaciteta, odnosno provođenje LEADER programa

OPG BAČAK

OPG BAČAK bavi se proizvodnjom i preradom proizvoda od butternut tikve.

Tikva je njihov osnovni proizvod koji prerađuju u brašno, umake i razne vrste džemova.

OPG DINJAR

OPG DINJAR MARIJAN smješteno je u Velikoj Pisanici na gotovo 9 ha površine (dio u svom vlasništvu, a dio u višegodinjem zakupu).
Primarni proizvodi su im kukuruz i ječam.

OPG DINKOVIĆ

OPG IVANA DINKOVIĆ iz Velike Pisanice obrađuju više od 4 ha zemlje na kojima sade kukuruz, pšenicu i uljne tikve.

OPG DŽOLAN

OPG DŽOLAN dugi se niz godina bavi plasteničkim uzgojem rajčica, paprika, krastavaca, mladog luka, rotkvica, celera, matovilca, svih vrsta salata, mahuna, blitve, špinata, mrkve itd. Široko su poznati i po uzgoju lubenica, dinja, paprika i ostalog povrća i presadnica.

OPG ILEKOVIĆ

OPG JASNA ILEKOVIĆ iz Velike Pisanice, točnije iz naselja Bedenička bavi se ekološkim uzgojem oraha (500 kom), divlje ruže (1200 kom) i marelica. Nositeljica je vrlo kreativna osoba te je sa svojom obitelji osmislila i postavila poučnu stazu “Legenda o hrvatskom hrastu”.

OPG JURANIĆ

OPG JURANIĆ nalazi se u Višnjevcu, selu na Bilogori udaljenom desetak kilometara od Bjelovara. OPG je spojio suvremenu tehnologiju u poljoprivredi, stočarstvu i sirarstvu,  s tradicijskom preradom mlijeka i proizvodnjom domaćih sireva vrhunskog okusa.

OPG KOVAČIĆ

OPG NINO KOVAČIĆ iz Velikog Trojstva je malo poljoprivedno gospodarstvo koje se primarno bavi pčelarstvom i proizvodnjom pčelinjih proizvoda i pripravaka, ali i proizvodnjom buča golica golica od kojih nastaje toplo prešano bučino ulje.

OPG MILOŠ

OPG MILOŠ, iz Malog Trojstva podno obronaka Bilogore živi svoju bajku već 20 godina. Tri člana obitelji godišnje proizvede tisuće presadnicaraznog povrća, te u jesen i do nekoliko tona paprike, varaždinskog kupusa i ostalog povrća za zimnicu.

OPG NOVOTNI

Razmišljate od edukativnom izletu? Šetnji bilogorskom šumom? Trenutku mira i odmora uz zdravi zalogajčić? OPG Novotni je pravo mjesto za Vas! Smješteno u naselju Maglenča pokraj Velikog Trojstva u blizini Kamenitovca savršeno je mjesto za izlet!

OPG POSAVAC

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Posavac iz Kapele poljoprivrednom proizvodnjom bavi se već 40 godina. Obrađuju površinu do gotovo 4 ha te uzgajaju kukuruz, ječam, zob, te su također i vlasnici vinograda.

OPG RADIČEVIĆ

OPG RADIČEVIĆ iz Rovišća je certificirani proizvođač divljeg šipka i proizvoda od šipka kao što su marmelada od divljeg šipka, čaj u rinfuzi, čaj u filter vrećicama, čaj od latica ruže divljeg šipka i prah od šipka.

OPG SANTO

OPG SANTO SNJEŽANA smjestilo se u Velikoj Pisanici. Gospodarstvo obrađuje 8 ha zemlje na kojima su livade i posađene žitarice. OPG nudi i uslugu smještaja te ugostiteljske usluge kategorizirane jednim suncem. 

OPG SOKOLOVIĆ

OPG SOKOLOVIĆ SNJEŽANA iz sela Međurača podno obronaka Bilogore dolazi iz okruženja od 500 hektara livada i šuma. Sve svoje proizvode uzgajaju od starih sorti sjementi kukuruza, žitarica, grahorica, voća i povrća, te od tuda i proizlazi njihov slogan “Dobre stare stvari.”

OPG VLAJINIĆ

Agroturizam “Na Malenom brijegu” čeka vas na vrhovima Bilogore u Ribnjačkoj u općini Velika Pisanica. U ponudi imaju tradicionalnu hranu našeg kraja te isto tako smještajne kapacitete. Bave se uzgojem jahaćih konja, te stočarstvom i poljoprivredom, a vlasnici su i vinograda, voćnjaka i povrtnjaka.

NAŠI KONTAKTI

Javite nam se putem navedenih kontakata ili društvenih mreža!

Braće Radić 28, 43226 Veliko Trojstvo

LAG SJEVERNA BILOGORA

www.lag-sjeverna-bilogora.hr

lag.sjeverna.bilogora@gmail.com