POLJOPRIVREDNI INSTITUT OSIJEK

POLJINOS

Južno predgrađe 17, 31000 Osijek

Tel: +385 31 515 500 | institut@poljinos.hr | https://www.poljinos.hr/

Poljoprivredni institut Osijek najstarija je znanstveno oplemenjivačka institucija iz područja poljoprivrede na ovom prostoru, a ove godine obilježavamo značajnih 145 godina poslovanja. Svojim radom želimo osigurati i razvijati izvrsnost u primijenjenim i razvojnim istraživanjima iz područja biljnih znanosti i time unaprijediti proizvodnju hrane i bioenergije, prateću industriju i gospodarenje prirodnim izvorima u regionalnom, nacionalnom i europskom kontekstu.
Da bismo odgovorili na izazove koji se javljaju tijekom cijele godine, neprekidno radimo na oplemenjivanju sorti i hibrida koji će se uspješno nositi s različitim, često ekstremnim vremenskim i proizvodnim uvjetima te, usprkos svemu, dati visoke i stabilne prinose.

Izuzetno nam je zadovoljstvo pohvaliti se izvrsnim rezultatima u kreiranju novih sorti i hibrida, kao i iznad svih očekivanja odličnom prihvaćenošću od strane poljoprivrednih proizvođača. Iznimnim zalaganjem svih djelatnika Instituta danas imamo brend koji se nezaustavljivo širi kako u Republici Hrvatskoj tako sve više i izvan naših granica.

Nudimo vam vrhunske sorte i hibride:
Kukuruza, Soje, Pšenice, Ječma, Suncokreta, Lucerne, Stočnog graška, Tritikalea, Uljane repice