Od 20. – 21.6. održano je stručno osposobljavanje uzgajivača Gidran pasmine konja
Objavljeno 24.06.2020.

Protekli vikend na Sajamskom prostoru Gudovac održano je stručno osposobljavanje uzgajivača Gidran pasmine konja, odnosno stručno osposobljavanje procjene vanjštine konja. Voditelji stručnog osposobljavanja su bili prof.dr.sc. Ante Ivanković i izv.prof.dr.sc. Jelena Ramljak sa Zavoda za specijalno stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu sa suradnicima/predavačima prof.dr.sc. Mirjanom Baban s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i izv.prof.dr.sc. Nikicom Prvanović – Babić s Veterinarskog fakulteta, Klinike za porodništvo i reprodukciju, Zagreb.

Svrha stručnog osposobljavanja je bila obuka uzgajivača Hrvatske udruge uzgajivača gidran pasmine konja za rad u povjerenstvima za ocjenu pastuha, kobila i ždrebadi sukladno uzgojnom programu gidran pasmine konja u Republici Hrvatskoj (UPGPK, 2019).

Stručno osposobljavanje trajalo je dva dana te je bilo podijeljeno u dva bloka. Prvi blok se sastojao od predavanja, dok je drugi blok sadržavao demonstraciju teorijskog dijela predavanja na konjima.

Predavanja su obuhvatila dvije tematske cjeline: poznavanje anatomsko-fiziološke osobitosti građenja konja i procjena vanjštine gidran pasmine konja s ciljem uzgojno-selekcijskog rada.

Za vrijeme praktičnog dijela nastave bila je organizirana i interaktivna radionica na kojoj su polaznici dobili priliku da zajedno s predavačima ocijene grla, prokomentiraju ocjene i daju svoje mišljenje.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Strateški plan razvoja Bjelovarskog sajma

Bjelovarski sajam d.o.o. započeo je izradu Strateškog plana razvoja za razdoblje od 2023.-2030. godine u suradnji s izlagačima, poslovnim partnerima i vanjskim suradnicima. Cilj ovog plana razvoja je budući razvoj sajamskog prostora, investicija i ulaganja u...

Stočni sajam

Zbog radova na parkiralištu Bjelovarskog sajma, Stočni sajam četvrtkom neće se održavati do daljnjega. O ponovnom početku rada stočnog sajma ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Zahvaljujemo se na razumijevanju. Bjelovarski sajam d.o.o.

VLASNICI SAJMA

NAŠI PARTNERI

PRIJAVE ZA IZLAGAČE – 24. PROLJETNI SAJAM

On-line prijava za izlagače. Samo nekoliko klikova i status izlagača je Vaš!