UDRUGA HRVATSKIH SAJMOVA – Pustite nas da radimo, a mi ćemo organizirati i osigurati sve mjere
Objavljeno 26.03.2021.

BJELOVAR – Na prostoru tvrtke Bjelovarski sajam danas se javnosti obratio predsjednik Udruge hrvatskih sajmova Miroslav Filipčić s direktorima ponajvećih sajmova u Hrvatskoj. Naime, mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite ne dopuštaju organiziranje sajamskih manifestacija već duže vrijeme iako su organizatori sajmova spremni sve održavati na otvorenom i na velikoj kvadraturi.  Ako se nastave takve mjere, kažu, lijepa budućnost sajmova će postati prošlost.

-Sajmovi na otvorenom i dalje ne mogu raditi, a što se tiče posljednjih 12 mjeseci, sedam nismo uopće radili, a ostalo smo mogli sa samo 30 posto kapaciteta. Nezadovoljni smo što sajmovi koji se odvijaju na otvorenom i na velikim površinama poput Bjelovarskog koji ima više od 150 tisuća kvadrata ili Zagrebačkog od 200 tisuća ne mogu raditi, a male tržnice, zatvoreni bazeni, terase kafića i shoppin centri mogu – rekao je predsjednik Udruge hrvatskih sajmova Miroslav Filipčić i dodao.

-Uz sve to, onih sedam mjeseci kada baš ništa nismo mogli raditi, sve tvrtke koje se bave organizacijom sajmova nisu dobile nikakvu naknadnu troškova i to nije u redu. Bojim se da će jedna lijepa budućnost sajmova postati prošlost, a o sajmovima ovise desetki tisuća ljudi – kazao je Filipčić i poslao apel.

-Predlažem odgovornima da nas otvore, da nas puste da rade, a mi ćemo ispoštovati sve mjere i sve ćemo sami organizirati. Nama su zdravlje djelatnika i posjetitelja na prvom mjestu i bit ćemo odgovorni, ali dopustite nam da radimo. Onoga tko se ne bi pridržavao mjera neka se slobodno zatvori – zaključio je Filipčić.

Davorin Posavac direktor Bjelovarskog sajma

Direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac istaknuo je da su izgubljene tri međunarodne sajamske manifestacije što je Bjelovarskom sajmu onemogućilo da uprihodi 7.5 milijuna planiranih kuna.

-Bjelovarski sajam nije dobio ni jednu lipu pomoć i sve troškove sami plaćamo od zarade iz prošlosti, ali ne znamo do kada ćemo tako izdržati. Nismo nikome ništa dužni, računi dolaze, mi ih plaćamo redovito, ali ako se ne počnu stvari mijenjati i ako nam ne dopuste da radimo bit će teško – istaknuo je Posavac. Dodaje da nije sigurno održavanje Proljetnog sajma što ima zadaje nove probleme u organizaciji.

-Izlagači nas zovu svaki dan, a mi ne znam što još da im kažemo jer situacija se može mijenjati iz dana u dan. Vrlo je to nezgodno, ali pridružujem se apelu predsjednika Filipčića da nas se pusti da radimo i da ćemo ispoštovati sve mjere koje nam se zadaju – zaključio je Posavac.

Preneseno sa https://bjelovarac.hr/najnovije/udruga-hrvatskih-sajmova-pustite-nas-da-radimo-a-mi-cemo-organizirati-i-osigurati-sve-mjere/?fbclid=IwAR1GqMWFY0CASkYtDIJpvFOpnVToNUaxetq1elPUi0DtGnZWQ2GO7i_NRDE

Foto: https://bjelovarac.hr/

MOGLO BI VAS ZANIMATI

VLASNICI SAJMA

NAŠI PARTNERI

PRIJAVE ZA IZLAGAČE

On-line prijava za izlagače. Samo nekoliko klikova i status izlagača je Vaš!