Više od 180 Izlagača na Pčelarskom sajmu!
Objavljeno 11.02.2020.

I ove godine najslađa sajamska manifestacija okupila je veliki broj izlagača iz cijele regije. Njih preko 180, iz 6 stranih zemalja, na 5.000m2 grijane površine, predstavilo se s različitim pčelinjim proizvodima i mednim pripravcima, te pčelarskom opremom. Po prvi put na Sajamskom prostoru izlagali su i izlagači iz Južne Koreje čime se pokazalo kako je ovaj Sajam premašio i granice Europe.

Da pčelarstvo, kao tradicionalna poljoprivredna grana u Republici Hrvatskoj, ima veliki gospodarski značaj, ne samo u Lijepoj našoj već i u gospodarstvu mnogih stranih zemalja, pokazuje i stalan porast broja pčelara i pčelinjih zajednica. Zato je i ovaj Pčelarski sajam, kao najslađa i jedna od najvećih izložbeno prodajnih manifestacija Bjelovarskog sajma, bio prava prilika za probijanjem naših pčelara na međunarodna tržišta.

16. Međunarodni pčelarski sajam održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a krasili su ga različiti pčelinji proizvodi i medni pripravci koji se svakim danom sve više probijaju na tržište kao zdravi proizvodi koji se uključuju u sve segmente prehrane. Kompletna ponuda pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo ove godine je bila objedinjena u zatvorenoj grijanoj cjelini u paviljonima 2 i 8 čime je pružena prilika izlagačima da iskoriste sve mogućnosti koje pruža nastup na najvećem izložbeno-prodajnom Pčelarskom sajmu u Europi. Osim toga, i za posjetitelje i same pčelare, bila je ovo idealna prilika da se na jednom mjestu upoznaju sa svim čarima pčelinjih proizvoda i da se opreme za novu sezonu rada s pčelama.


Kroz dva dana održavanja sajma odrađen je niz aktivnosti. U Paviljonu 4, održala su se brojna predavanja o različitim aktualnim temama u pčelarstvu. Najbolji stručnjaci iz područja pčelarstva podijelili su svoja saznanja svim zainteresiranim pčelarima.


Svi zainteresirani dobili su priliku i da se upoznaju s inovacijama u pčelarstvu, te da sudjeluju u amaterskom natjecanju u pripremi medenjaka i njihovoj degustaciji. Najbolje medenjake pripremile su Ivana Marušić, Nada Hrženjak i Mirjana Jantolek. Osim toga, nagrađen je i najljepše uređeni izložbeni prostor Pčelarskog sajma. Zasluženu nagradu ove godine dobio je štand OPG-a Marušić. Za one željne okrijepe i kušanja tradicionalnih proizvoda bila je pripremljena još kvalitetnija ugostiteljska ponuda. Novi restoran u ugodnom ambijentu grijanih paviljona 9 i 10 zadovoljio je i najzahtjevnija nepca.

Pčelarski sajam je i ove godine bio obogaćen 7. Izložbom vina i vinogradarske opreme tako da su ljubitelji vina i ovaj put mogli uživati u dobroj vinskoj kapljici, odnosno u plodovima naših vrijednih vinara. Izložba se održala u Paviljonu 1, a popratila su je i obiteljsko poljoprivredna gospodarstva s ponudom domaćih sireva i suhomesnatih proizvoda. Ocjenjivale su se i najljepše vinske etikete, a titulu najljepše ponijela je Vinarija Topolovčan za Rajnski rizling. Na drugom i trećem mjestu našla su se vina Južno-balatonske vinske regije, te etiketa Graševine Vinarije Mihalj.


Zaslužni za organizaciju ove medno-vinske priče bili su Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski savez i Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

VLASNICI SAJMA

NAŠI PARTNERI

PRIJAVE ZA IZLAGAČE

On-line prijava za izlagače. Samo nekoliko klikova i status izlagača je Vaš!