Na Sajamskom prostoru Gudovac održana je „Mala škola pčelarstva“
Objavljeno 06.02.2020.

Povodom najave 16. Međunarodnog pčelarskog sajma održana je „Mala škola pčelarstva“, na kojoj su predstavnici pčelarskog saveza BBŽ, učenicima Područne osnovne škole Gudovac predstavili najvažnije stvari najslađeg posla.

Sve o pčelama, njihovom životu, životnom vijeku, izgledu, radu, životu u zajednici, trutovima, oprašivanju, stvaranju meda, pčelarskoj opremi prenio im je Goran Pranjić, predsjednik Pčelarskog saveza Bjelovarsko – bilogorske županije, koji je ujedno i pčelar, te Vera Marušić s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Marušić. Učenici su dobili priliku isprobati pčelarsko odijelo, zaštitne rukavice, naučili su rukovati s pčelarskom opremom (tepsijom za otklanjanje saća ili okvirom s medom, dimilicom, pčelarskim dlijetom, vrcaljkom za med, dimnim štapićima i ostalom pčelarskom opremom. Upoznali su se s radom s košnicom, odnosno s pčelama. Probali su i nekoliko vrsta meda. Bila je to prava prilika da se učenici uz edukaciju i dobro zabave.

Pokrovitelji Male škole pčelarstva su trgovina Pčelarstvo Daruvar i Koestlin d.d.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Strateški plan razvoja Bjelovarskog sajma

Bjelovarski sajam d.o.o. započeo je izradu Strateškog plana razvoja za razdoblje od 2023.-2030. godine u suradnji s izlagačima, poslovnim partnerima i vanjskim suradnicima. Cilj ovog plana razvoja je budući razvoj sajamskog prostora, investicija i ulaganja u...

Stočni sajam

Zbog radova na parkiralištu Bjelovarskog sajma, Stočni sajam četvrtkom neće se održavati do daljnjega. O ponovnom početku rada stočnog sajma ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Zahvaljujemo se na razumijevanju. Bjelovarski sajam d.o.o.

VLASNICI SAJMA

NAŠI PARTNERI

PRIJAVE ZA IZLAGAČE – 24. PROLJETNI SAJAM

On-line prijava za izlagače. Samo nekoliko klikova i status izlagača je Vaš!